Droomtransfer Tom van Weert van de baan: ‘Het zag er allemaal heel spectaculair uit’

25 juni 2018 om 15:00
nl
Tom van Weert uit Sint-Michielsgestel vertrekt niet naar Sporting Portugal. De spits van FC Groningen werd vorige week hevig gelinkt aan een overstap naar de nummer drie van het afgelopen seizoen in Portugal. Van Weert werd zelfs gefotografeerd op het vliegveld van Lissabon, maar de transfer gaat niet door.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

"Het zag er allemaal heel spectaculair uit en werd groots gebracht, maar uiteindelijk viel het allemaal wel mee en was het ook snel weer voorbij", zegt Van Weert tegen het Dagblad van het Noorden. "Het is allemaal een beetje opgeblazen. Er heeft wel iets gespeeld, er is contact geweest, maar het was eigenlijk meer een samenloop van omstandigheden."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Bas Dost
Vorige week zag het er nog naar uit dat de droomtransfer werkelijkheid zou gaan worden. Helemaal toen Van Weert werd gefotografeerd op de luchthaven van Lissabon. Naar eigen zeggen was hij daar voor een paar dagen vakantie, al 'speelt er wel wat', zei hij toen. Volgens Portugese media moest Van Weert de opvolger van Bas Dost worden, die naar aanleiding van de hooligan-aanval van een paar weken geleden zou willen vertrekken bij de club. 

Van Weert speelde zes seizoenen voor FC Den Bosch waarin hij in 118 wedstrijden tot 45 doelpunten kwam. Daarna maakte de spits de overstap naar Excelsior en sinds 2016 speelt de aanvaller voor FC Groningen. Afgelopen seizoen scoorde Van Weert twaalf keer. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.