Video

Oranje werd Europees Kampioen en Patrick uit Eersel zat er met zijn neus bovenop

25 juni 2018 om 17:42
nl
Weet jij nog waar je was? Vandaag (maandag) precies dertig jaar geleden? We schrijven 25 juni 1988 en Nederland werd Europees Kampioen voetbal. Patrick van Vroenhoven uit Eersel was erbij.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Patrick zag het allemaal gebeuren: 'die schitterde goal' van Marco van Basten en de 'fraaie' kopbal van Ruud Gullit. Met 2-0 winst op Rusland haalde Oranje de titel binnen. Patrick zat op de tribune in het stadion in München.

"Als ik eraan denk op zo'n dag als vandaag, krijg ik nog steeds kippenvel." Van Vroenhoven was toen zestien en net geslaagd voor zijn eindexamen. Hij kreeg van zijn vader kaartjes voor de wedstrijden van Oranje. "Ik heb alle wedstrijden gezien. De finale was natuurlijk fantastisch maar de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland was er ook eentje om nooit te vergeten."

Onvergetelijk
Op de dag van de finale vertrok Patrick al heel vroeg met de bus uit Eindhoven richting München. "Ik herinner mij nog goed dat de hele route oranje gekleurd was. Dat had ik nog nooit eerder gezien. Die sfeer was heel bijzonder en daar was ik bij als manneke van zestien. Zo goed als Nederland toen speelde, dat was echt een genot om naar te kijken."

Kater
Heel anders beleeft Van Vroenhoven nu de wedstrijden van het WK in Rusland: "Ik zit met een kater te kijken omdat we er niet bij zijn. Ik baal ervan dat we het al een aantal jaar op rij niet goed doen".  

Toch houdt de Eerselnaar de moed erin: "Het gaat zeker weer goed komen. We zullen alleen even geduld moeten hebben." Patrick heeft in ieder geval zijn mooie herinneringen en zijn unieke collectie toegangskaartjes: "Maakt mij niet uit hoeveel ze waard zijn. Deze blijven mooi in mijn plakboek zitten!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.