Klaas Dijkhoff maakt geen grappen over vluchtelingen, demonstranten willen niet praten

26 juni 2018 om 00:02
nl
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff uit Breda zou tijdens de voorstelling van Stand-up politics grappen gaan maken over vluchtelingen. Althans dat was het idee. Maar ken je die grap van Dijkhoff over vluchtelingen? Die kwam niet!
Profielfoto van de Graaf Martijn
Geschreven door
de Graaf Martijn

"Als u had gedacht dat ik hier vanavond grappen zou gaan maken over vluchtelingen, dan hoop ik dat u niet gekomen was", zei de VVD-voorman in Veldhoven. Die suggestie had hij volgens tegenstanders wel gewekt in een tweet die hij vorige week verstuurde. 

Wachten op privacy instellingen...

Vooral het stukje 'Rob Scheepers maakt er iets grappigs van' viel niet in goede aarde. Demonstranten gaven aan dat ze de combinatie tussen grappen en vluchtelingen niet vinden kunnen."

Dijkhoff nodigde de demonstranten uit om binnen mee te debatteren, maar daar gingen ze niet op in. "Ik vind het wel sneu dat we blijkbaar niet meer met elkaar in gesprek willen. Het is mij nog nooit gelukt om tijdens het schreeuwen te luisteren", aldus de politicus.

'Geen onderdeel racistische propagandashow'
De actievoerders laten weten dat ze niet op de uitnodiging ingingen omdat ze vonden dat ze daarmee 'een onderdeel van een in essentie racistische propagandashow van de VVD' zouden worden.

De politieke discussies gingen over veel meer dan de vluchtelingenproblematiek. De verbreding van de A67, het onderwijs, het invoeren van de AVG: het kwam allemaal langs. 

Er werd wel degelijk gelachen, maar dan vooral om grappen die over Klaas Dijkhoff gingen. Cabaretier Rob Scheepers zette de Bredanaar op ludieke wijze te kijk. "Je zegt op de website van de VVD dat je in je vrije tijd het liefst een beetje gaat chillen. Kom op man, je bent 37. Dat heet op jouw leeftijd uitbuiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.