Bioscoop in Tilburg ontruimd na vondst van verdacht pakketje, bommelding blijkt loos alarm

25 juni 2018 om 23:54
nl
De politie heeft maandagavond meerdere zalen van de Euroscoop in Tilburg ontruimd. Een getuige had een verdacht pakketje bij een auto in de naastgelegen parkeergarage gezien. De bommelding bleek uiteindelijk loos alarm.
Geschreven door

De bioscoop werd rond kwart voor twaalf op verzoek van de politie ontruimd. Het verdachte pakketje werd gevonden achter een auto. De explosievenopruimingsdienst werd opgeroepen en bezoekers van de bioscoopzaal werden weggehouden bij de parkeergarage. De politie was met zeker acht auto's aanwezig.

De politie laat weten dat de eigenaar van de betreffende auto werd opgespoord. Die had een 'aannemelijk verhaal' over de auto en het pakketje. Na deze verklaring en een onderzoek door de explosievenverkenner werd de omgeving weer vrijgegeven.

Naar buiten begeleid
"We zaten in de bioscoopzaal toen opeens de lichten aangingen. We werden heel rustig naar buiten begeleid", aldus een aanwezige bioscoopbezoeker. Er stonden al snel meerdere politieauto's voor de ingang van de bioscoop.

Wachten op privacy instellingen...De bezoekers wisten niet meteen wat er aan de hand was. "Ze houden iedereen weg bij de garage. Er wordt verder niet verteld wat er aan de hand is", vertelde één. Volgens een politiewoordvoerder moesten honderden mensen hun bezoek aan de bioscoop onderbreken door de ontruiming. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.