Jeffrey Herlings kondigt rentree aan: 'Maar ik ga niet gelijk winnen' - Omroep Brabant

Jeffrey Herlings kondigt rentree aan: 'Maar ik ga niet gelijk winnen'

26 juni 2018 om 13:38
nl
Jeffrey Herlings in actie (Archieffoto: VI Images).
Jeffrey Herlings in actie (Archieffoto: VI Images).
Jeffrey Herlings is zondag van de partij als de GP van Indonesië wordt verreden. "Ik ga er niet vanuit dat ik ga winnen", vertelt de succesvolle motorcoureur. "Ik raak dit weekeinde waarschijnlijk de leiding in het WK-klassement kwijt."
Geschreven door

Herlings brak ruim twee weken geleden zijn rechtersleutelbeen tijdens een training in Berghem. "Ik heb nergens meer last van en ben blij er dit weekend weer bij te zijn", zegt Herlings tegen de NOS.

"Het is ondertussen al de derde keer dat ik mijn sleutelbeen op dezelfde plek heb gebroken en in het verleden heb ik al gereden na een veel kortere termijn dan nu. Volgens de dokter is het verantwoord en ik ga ervan uit dat ik pijnvrij zal zijn."

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.
[instagram:https://instagram.com/p/Bkc70vhB9ix/]
LEES OOK: Jeffrey Herlings breekt af en toe wat, maar komt altijd weer terug [OVERZICHT]

Schade beperken
De Brabantse coureur gaat er dus niet vanuit dat hij om de eerste plek kan strijden. Hij wil in Azië de schade in de WK-stand zoveel mogelijk zien te beperken. Door zijn blessure ontbrak Herlings in de GP van Lombardije. Antonio Cairoli, zijn grote concurrent, won daar beide manches. Herlings heeft nu nog maar twaalf punten voorsprong op de Italiaan.

"Ik heb tweeënhalve week niet gereden en de concurrentie is ijzersterk", zegt Herlings over de GP van zondag. "Waarschijnlijk ga ik heel wat puntjes verliezen en raak ik de leiding in het WK-klassement kwijt. Maar dan zijn er nog zeven wedstrijden om terug te vechten."

Hij vervolgt: "Als ik uit Indonesië terugkom, hoop ik weer 100 procent te kunnen trainen. En dan wordt het een man-tegen-man-gevecht tot het eind. Er is ook geen garantie dat Cairoli alle wedstrijden piekfijn zonder blessures gaat rijden. Het hele leven is een risico, vooral in deze sport, dus we gaan gewoon afwachten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.