Kat drie weken klem tussen twee muren

26 juni 2018 om 14:19
nl
Veel kattenbezitters weten dat hun geliefde huisdier eigenzinnig is en soms zomaar de wijde wereld intrekt. Je zoekt je suf. Eerst in de eigen omgeving, later wordt dat gebied uitgebreid. Je hangt overal kopieën van foto’s van poes op. Met groot de tekst VERMIST.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Weken kan het duren voordat poes – al dan niet uitgehongerd – klagend miauwend weer op de stoep staat. En dan hevig verontwaardigd is dat daar niet onmiddellijk brokjes klaar staan.

Vreemd geluid
Een mevrouw in St. Willebrord was al drie weken naar haar kat aan het zoeken toen haar buurman een vreemd geluid hoorde. Het kwam tussen twee muren van garageboxen uit. Het bleek de verdwenen poes, maar het was onmogelijk om het dier zomaar daar tussenuit te halen. 

Dus dan bel je de brandweer. Die had er ook nogal wat moeite mee, maar brandweermannen zijn inventief. Uiteindelijk lukte het met twee stokken de poes te bevrijden. Die kon meteen door naar de dierenarts. 

Het is niet bekend of de kat drie weken tussen de muren heeft gezeten. Een kat kan namelijk maar zo'n vier dagen zonder eten. Niet gek dus, dat ze zo miauwen tijdens etenstijd.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!