Dieven stelen duizenden euro’s op Osse Titus Brandsmalyceum

26 juni 2018 om 17:59
nl
Op de Osse middelbare school Titus Brandsmalyceum zijn zaterdagochtend duizenden euro’s gestolen. Vermoedelijk sloegen de dieven toe tijdens een boekenbeurs in het gebouw, waar geld werd ingezameld voor het goede doel.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Bij de diefstal werd een kluis uit een kantoor gestolen met duizenden euro’s, bevestigt de politie. Directeur Tom Brocks durft niet te zeggen om hoeveel geld het precies gaat, alleen dat het om duizenden euro’s gaat. Een deel daarvan was de opbrengst van een gala dat de school eerder organiseerde. “Dat geld was bedoeld om de rekening voor de horeca van het feest te betalen. Dat moeten we nu zelf ophoesten.”

Hij baalt flink van de diefstal, maar is ook blij dat er geen gevoelige documenten zijn meegenomen. “Dit is gewoon heel vervelend. Maar ik ben blij dat er geen persoonsgegevens zijn meegenomen. Denk aan verslagen of zorgmeldingen.”

Boekenbeurs
Wat de diefstal extra wrang maakt, is dat die waarschijnlijk gebeurde tijdens een boekenbeurs van de Lionsclub. Hier werd geld ingezameld voor het goede doel. Het gebouw was speciaal voor de beurs opengesteld voor publiek. “We laten ons door deze diefstal niet weerhouden om de school open te stellen”, zegt Brocks. “We gaan wel het toezicht verscherpen. Er komt meer surveillance bij dit soort evenementen."

De politie onderzoekt nog hoe de daders precies zijn binnengekomen. Er zijn mogelijk beelden gemaakt van de diefstal door beveiligingscamera’s in de school. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.