Video

Gayformatorisch dagblad reikt een roze hand naar het reformatorisch dagblad

27 juni 2018 om 08:15
nl
Stichting Roze maandag komt met een speciale krant: het Gayformatorisch Dagblad. Het is een reactie op het relletje van een paar maanden geleden rond het Reformatorisch Dagblad. Die krant nam toen stelling tegen de 'zedenloze' poster van de modeketen SuitSupply, waarop twee mannen met elkaar zoenen. De poster zou een gevaar zijn voor het traditionele gezin.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Het Reformatorisch Dagblad had destijds een flyer bij de krant gestopt van de stichting Gezin in Gevaar. Daarop viel te lezen dat dat de poster met de twee zoenende mannen een gevaar zou zijn voor kinderen. De speciale krant van Roze Maandag richt zich in eerste instantie tot deze stichting Gezin in Gevaar. 

Met de tekst: 'Vervelend he? Als zoveel mensen zich tegen je keren. Wij weten hoe het voelt. Ons overkomt het elke dag. Niet omdat wij - zoals jullie - ergens in geloven, maar omdat we zijn wie we zijn'.

Geloof en homoseksualiteit
De nieuwe krant stelt verder voor om op zoek te gaan naar overeenkomsten in plaats van verschillen en geeft daarvoor zelf de aftrap. In het Gayformatorisch Dagblad zijn verhalen te lezen die gaan over geloof en homoseksualiteit. Vooral verhalen waaruit blijkt dat die combinatie prima kan. De krant brengt ook verhalen die gaan hoe lastig het is om gelovig en homoseksueel te zijn.

Papieren krant
Het Gayformatorisch Dagblad verschijnt voorlopig als website. Stichting Roze Maandag hoopt tegen de tijd dat het roze maandag is tijdens Tilburg kermis, een echte papieren krant te kunnen uitdelen. Daarvoor worden nog sponsors gezocht. Ook gelovige homoseksuelen kunnen hun verhaal nog delen in de krant. Zij kunnen zich melden bij de stichting Roze Maandag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.