NK Tijdrijden in 'grandioze, mooie, historische Bergen op Zoom', Ellen van Dijk pakt titel

27 juni 2018 om 09:07
nl
De Brabantse Wal stond woensdag in het teken van het NK Tijdrijden. De tijdritten werden gereden in Bergen op Zoom. Ellen van Dijk kwam als eerste over de streep en was Anna van der Breggen en Lucinda Brand te snel af.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Het was de afgelopen tijd een hele organisatie voor Bergen op Zoom. Het centrum was woensdag afgesloten voor verkeer. Wethouder Annette Stinenbosch keek er naar uit. "We zien vandaag een grandioze stad, een historische stad. En met dit weer kun je het niet mooier hebben", zei Stinenbosch van tevoren.


Wachten op privacy instellingen...


De koffie staat klaar

De Bergenaren die langs de route wonen, hadden woensdag misschien wel het beste plekje van de stad. Al vroeg in de ochtend, tijdens het afzetten van het parcours, staken zij hun hoofden door de deur om te kijken wat er allemaal gebeurt op straat. "Het is toch mooi dat dat hier allemaal voor mijn deur is", vertelt een buurtbewoonster. "Ik heb de koffie al klaar staan en dan pak ik dadelijk mijn stoeltje en ga ik hier kijken. Ik heb mijn zus ook al gebeld dat ze moet komen."


Iets verder in de straat was een vader met zijn dochtertje al vroeg onderweg. Nog even snel boodschappen doen voordat het NK begon. "Het is grandioos. En mooi dat het naar Bergen op Zoom is gekomen, een echte fietsstad", vertelde hij woensdagochtend. "Ik ga vanmiddag kijken. Ik heb er vrij voor genomen."


Tour de France

Wethouder Stinenbosch denkt dat de route die was uitgestippeld in Bergen op Zoom de perfecte voorbereiding op de Tour de France is. Vooral door de ondergrond: "De route gaat onder andere over klei, zand, kasseien."

Ook al ontbrak de grote publiekstrekker Tom Dumoulin, toch was het woensdag behoorlijk druk in Bergen op Zoom.


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.