Video

Stakingen in het streekvervoer zorgen voor uiteenlopende reacties

27 juni 2018 om 10:05
nl
Door stakingen in het openbaar vervoer zijn reizigers flink de dupe. Tot en met vrijdag zal het een grote uitdaging worden om van A naar B te komen. Op Twitter regent het reacties van mensen die last hebben van de staking. Maar er zijn ook mensen die zich verbazen over die boosheid.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Zo vindt Johnito dat reizigers in de weken voorafgaand aan de staking prima een alternatief hadden kunnen regelen.

Wachten op privacy instellingen...

Jelle heeft een hertentamen op school en moet van Wijk en Aalburg naar Den Bosch, normaal gesproken met de bus. Nu brengt hij eerst zijn ouders naar het werk en rijdt hij daarna door naar school zodat hij de auto kan lenen.

Dave valt het op dat er veel mensen zijn die niks van de staking af lijken te weten en op het station voor een verrassing komen te staan. 

School
Liniek is afhankelijk van het openbaar vervoer en mist door de staking haar tentamens. 

Wachten op privacy instellingen...

'Oudertaxi'
Met name ouders lijken de problemen rondom de staking op te moeten lossen. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Ziekenhuisafspraken gaan natuurlijk tijdens de staking gewoon door. Echter is het door de staking moeilijk om er te komen omdat veel mensen normaal gesproken met het openbaar vervoer zouden komen.  

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Niet alle buschauffeurs staken de komende dagen. Enkelen willen gewoon werken en zijn het niet eens met de maatregelen die genomen worden. En dat levert volgens Rodney grappige taferelen op. 

 

Wachten op privacy instellingen...

Het staken valt niet bij iedereen in goede aarde. Zo roept onderstaande twitteraar op voor een algemene boycot van de FNV. 

 

 

Vanuit andere beroepen heerst er verbazing over de staking. Zo zouden buschauffeurs het volgens Michel niet zwaarder hebben dan bijvoorbeeld een kraanmachinist.

Wachten op privacy instellingen...

Andere reizigers klagen over het dure alternatief van de bus, de trein. "Voor de zoveelste stakingsdag de dure trein in", zegt Maarten Verhelst. "Reis vooral niet in de spits want dan krijg je helemaal geen korting. Daar betaal je dan meer dan 1100 euro per jaar voor aan de busmaatschappij. Betalen, ja! Reizen: nee!

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.