Dylan van Baarle en Ellen van Dijk winnen NK Tijdrijden in Bergen op Zoom

27 juni 2018 om 17:20
nl
Dylan van Baarle heeft woensdag het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom gewonnen. Bij de vrouwen kwam Ellen van Dijk als eerste over de streep. Daarmee was ze Anna van der Breggen en Lucinda Brand te snel af.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Met 1 uur, 2 minuten en 34 seconden zet de 26-jarige Dylan van Baarle de snelste tijd neer bij het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom. Niki Terpstra kwam als tweede over de eindstreep, achter de renner van Team Sky. Wilco Kelderman zette een derde tijd neer op het tijdritparcours van 52,3 kilometer.

Van tevoren was Jos van Emden de grote favoriet voor de winst. Maar de titelverdediger kwam woensdag niet in de buurt van het podium. Van Emden pakte op de Brabantse Wal de vijfde plek, achter Dion Beukeboom. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Van Dijk wint
Bij de vrouwen was Ellen van Dijk de snelste. Zij deed er 33 minuten 15 seconden over om het 25,8 kilometer lange parcours af te leggen. Daarmee was ze zes seconden sneller dan Anna van der Breggen. 

Titelverdedigster Annemiek van Vleuten deed er negentien seconden langer over en werd teleurstellend vierde. Van Dijk werd in 2007, 2012 en 2013 al Nederlands kampioene tijdrijden. Er deden woensdag geen Brabantse titelfavorieten mee bij de vrouwen.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.