Meeste zoekgeraakte toetsen Engels terecht: 'Acht van de tien dozen zijn gevonden'

27 juni 2018 om 17:30
nl
PostNL heeft het merendeel van 4100 toetsen Engels van opleidingsinstituut Anglia in Roosendaal die waren zoekgeraakt in de post teruggevonden. Ze bleken nog op een internationaal sorteercentrum in Amsterdam te liggen, meldt een woordvoerster van het bedrijf. Acht van de tien dozen met de examens erin zijn boven water. "We hopen de andere twee ook snel terug te vinden."
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

De examens zijn begin juni via PostNL naar Engeland verstuurd. Daar zouden ze op het hoofdkantoor worden nagekeken. “De opluchting is groot dat ze weer gevonden zijn”, vertelt Sander van Haarlem van Anglia in het programma Wakker! op Omroep Brabant radio. “We hebben weer een spoor van de toetsen.”

“We hebben afgesproken dat PostNL vanochtend nog eens extra goed door het depot heen gaat, om ook nog die laatste twee dozen te vinden. Het is een enorme toestand. Zeker voor alle kinderen die de dupe leken te worden. Gelukkig ontvangt het grootste deel de resultaten nu alsnog."

Dagelijks contact met PostNL
Van Haarlem zegt dagelijks contact te hebben met PostNL. Volgens hem begrijpt de postdienst ook niet wat er is gebeurd. Tegen BN DeStem zegt PostNL het heel vervelend te vinden voor alle betrokkenen." Het bedrijf hield er al rekening mee dat de stukken verkeerd bezorgd zijn.

Het gaat om examens van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia. Leerlingen kunnen via dit instituut op een hoger niveau Engels leren. Ze krijgen dan een certificaat waarop hun niveau staat vermeld, wat een voordeel kan zijn in hun verdere (school-) carrière. Het vakkenpakket van Anglia wordt op 375 scholen in Nederland gegeven, van basis- en middelbare scholen tot hoger onderwijs.

Transparant
Van Haarlem verwacht dat ook de laatste twee dozen worden teruggevonden door PostNL. "We blijven positief." Hij hoopt dat hij de leerlingen voor de zomervakantie uitsluitsel kan geven. "We willen heel transparant zijn over de gang van zaken", zegt hij. "Als er goed nieuws is melden we dat maar als er slecht nieuws is ook. Het is nu afwachten op het onderzoek van PostNL."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.