Video

'Voorbeeldige school' de reis van Brandaan wint TechniekTrofee: 'We zijn ontzettend trots'

27 juni 2018 om 23:09
nl
Basisschool de reis van Brandaan uit Eindhoven heeft de TechniekTrofee 2018 gewonnen. De school krijgt de prijs omdat techniek door de hele school wordt uitgedragen.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan scholen met als doel jongeren enthousiast te maken voor de techniek om daarmee talent te winnen voor technische sectoren. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

'Een voorbeeldige school'
De jury was lovend over de basisschool uit Eindhoven. “Van stoepkrijt maken door de jongste kinderen, via boten laten drijven en coderen in de middenbouw tot bruggen bouwen en filosoferen over de omvang van de ruimte in de bovenbouw. Een voorbeeldige school", zo luidt het oordeel. 

De school is vanzelfsprekend blij met de prijs. “Wij zijn ontzettend trots op wat we de afgelopen drie jaar bereikt hebben. Met ons idee willen we andere scholen enthousiasmeren. We zien prachtige effecten: dat leerlingen weer leren durven, dat ze weer nieuwsgierig durven te zijn. Daardoor is het ook niet zo moeilijk om het hele team mee te krijgen, ieder in zijn eigen tempo", reageert Lianne Bonte, techniekcoördinator van de reis van Brandaan. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.