Video

10.000 kilometer in 80 dagen op een ligfiets: Ruud zamelt geld in voor onderzoek naar Parkinson

28 juni 2018 om 08:24
nl
Op een ligfiets in 80 dagen door Europa. Ruud Overes uit Eersel gaat het doen. Hij wil 10.000 kilometer afleggen in die 80 dagen. Dat betekent gemiddeld 125 km per dag. En dat bijna drie maanden lang. Ruud doet het met een doel: hij zamelt geld in voor onderzoek naar Parkinson.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

De reis gaat eerst naar Santiago de Compostella, van daaruit rijdt hij verder naar Lissabon en Gibraltar. Via Barçelona naar Noord-Italié, door naar Albanië om na 80 dagen en 10.000 km te eindigen in Athene.

De tekst gaat door onder de video. 


Spannend
Ruud is wel gewend aan lange fietstochten "Ik ben wel eens vanuit Barçelona terug naar Nederland gefietst en een keer naar Bordeaux." Ook in Nederland fietst hij regelmatig. Een rondje van 240 km is niets bijzonders. 

Toch is dit wel een extra spannende tocht. Ruud heeft Parkinson en weet nog niet hoe zijn lijf nu gaat reageren op deze afstanden. Daarnaast is hij overgestapt op een ligfiets. Voorheen reed hij lange afstanden op een mountainbike of racefiets, maar zijn hersenaandoening brengt evenwichtsproblemen met zich mee. Hij heeft een team ondersteuners bij zich. In geval van nood is hij niet alleen, maar hij rijdt wel de volle 10.000 kilometer in zijn eentje. Hoewel iedereen die zin heeft een stukje mee te rijden, mag aanhaken.

Ambassadeur
Geld inzamelen voor Parkinson is dringend nodig volgens Ruud. "De ziekte bestaat al 200 jaar en er is nog geen oplossing om dat te genezen." Ruud blijkt een goede ambassadeur, twee uur voor vertrek heeft hij al 5000 euro ingezameld. Als het aan Ruud ligt, wordt dat bedrag op de eerste dag nog verdubbeld.

Ook doneren of Ruud live volgen kan via parkinson2beat.nl.

Ook doneren of Ruud live volgen kan via Parkinson2beat.nl

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.