Jantje Beton is jarig en prinses Beatrix kwam op het feestje

28 juni 2018 om 15:41
nl
Honderden spelende kinderen én een enorme muurschildering, de vijftigste verjaardag van Jantje Beton ging niet ongemerkt voorbij. Het feestje werd gevierd in de Tilburgse wijk Stokhasselt. Prinses Beatrix kwam donderdagmiddag meefeesten.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans


Wachten op privacy instellingen...

Al een halve eeuw zet Jantje Beton zich ervoor in dat alle kinderen kunnen buitenspelen. In Stokhasselt in Tilburg-Noord verschenen de afgelopen jaren mede dankzij de organisatie een kinderboerderij, speeltuintjes en kindvriendelijke straten. In 2015 zat de eerste fase van de ontwikkeling van de speelwijk daar erop en kwam prinses Beatrix ook al kijken. Zij is beschermvrouw van Jantje Beton.

Donderdagochtend leefden 850 basisschoolkinderen uit Stokhasselt zich uit op een buitenspeelparcours. Stoepranden, bellen blazen, rennen en ravotten, alles kon. 

I have a dream

Rond half vier volgde het bezoek van prinses Beatrix, die een muurschildering op een flatgebouw onthulde van ongeveer 350 vierkante meter. Deze is gemaakt door Pee-Jay Czifra, die opgroeide in de wijk. Zijn kunstwerk heeft kinderdromen over buitenspelen als inspiratiebron. Nadat de aanwezige kinderen uit volle borst aftelden, was het aan de prinses om op de onthulknop te slaan. 


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.