Mark van Bommel wil dominant zijn met PSV, Bert van Marwijk krijgt ondersteunende rol

EINDHOVEN - Mark van Bommel gaf donderdagmiddag zijn eerste persconferentie als trainer van PSV. Hij gaf aan 'dominant en aanvallend' voetbal te willen spelen met de Eindhovense club, waar Bert van Marwijk een adviserende rol krijgt.

Kijk hieronder de eerste persconferentie van Van Bommel terug.


[video:2795316]


De opvolger van de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu stond donderdagmorgen voor het eerst voor de groep. Veel supporters waren daarom naar De Herdgang gekomen. Na zijn eerste training en gesprekken met een aantal spelers gaf Van Bommel zijn eerste persconferentie. Hij was duidelijk over zijn idee met PSV voor komend seizoen. "Dominant en aanvallend voetbal spelen. En daar word ik over twee maanden misschien mee om de oren geslagen. Maar dat is wel wat ik wil."

Van Marwijk
Van Bommel was meerdere keren assistent van Bert van Marwijk, zijn schoonvader. Nu krijgt Van Marwijk een rol naast Van Bommel. "Hij gaat mij ondersteunen. Hij zal niet dagelijks op het veld staan. Dan een aantal dagen wel, dan niet. Hij gaat de rol invullen zoals ik dat voor ogen zie, zoals hij mij kan ondersteunen." 

"Maar als je iemand in de familie hebt die alles heeft meegemaakt, WK's heeft meegemaakt en een UEFA Cup gewonnen, dan zou je dom zijn om dat niet te benutten", aldus de voormalig speler van Fortuna Sittard, PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan. "Ik verwacht dat hij mij ondersteunt en soms advies geeft."

Net terug van WK
Van Bommel is pas net terug van het WK voetbal in Rusland. Hij was assistent-trainer bij Australië, dat in de eerste ronde al werd uitgeschakeld. Een dag na de uitschakeling stond Van Bommel op het veld als PSV-trainer. "Toon Gerbrands en John de Jong wilden per se dat ik op vakantie ging. Of ga. Ik ben hier twee dagen, volgende week ga ik nog even weg." 

"Spelers hebben rust nodig, trainers ook. Ik ben het eens met de club, je moet met een fris en goed gevoel op het veld staan. En niet achteraf denken: had ik maar een week weggegaan. Ideaal is het niet, maar in deze situatie zitten we nu eenmaal."

Meer over dit onderwerp:
PSV MARK VAN BOMMEL EREDIVISIE VOETBAL EINDHOVEN