Heerlijk die zon of mag het van jou nu wel gaan regenen? [FOTO'S] - Omroep Brabant

Heerlijk die zon of mag het van jou nu wel gaan regenen? [FOTO'S]

28 juni 2018 om 15:28
nl
Heerlijk die zon! Of stel jij je inmiddels de vraag wanneer gaat het nu eens regenen? Als we de vooruitzichten bekijken dan kan dat laatste nog wel even duren. ‘De droge condities nemen steeds extremere vormen aan’, stelt weervrouw Moniek Wulms van MeteoGroup.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De natuur krijgt het zwaar. Hier en daar kleurt het al geel.  En het risico op natuurbranden neemt toe, zo waarschuwt ze

In Budel was het donderdag qua natuurbrand al even raak. Daar moest de brandweer in actie komen voor een bosbrand aan de Schoordijk.

Toch is het voor heel veel mensen deze dagen genieten. De bbq kan in feite elke dag wel aan. En wie de kans heeft, zoekt het water op. 

In het centrum van Breda, aan de Havermarkt, kan dit vanaf donderdagmiddag bijvoorbeeld ook. Daar werd het zwembad donderdagochtend gevuld. 

Tot en met het weekend kunnen liefhebbers er genieten van strand en water.

Heb je nu echt niks met zomerse temperaturen, dan ziet Corina Magielse in elk geval één voordeel. ‘De was is droog in een zucht’, laat ze weten. Misschien een heel klein lichtpuntje voor jou. Want hoopte jij op regen de komende dagen dan moeten we je teleurstellen. 

"Wanneer we kijken naar de komende tijd, dan zien we dat er nog geen significante regen in het verschiet ligt", aldus weervrouw Moniek Wulms. "Sterker nog, er zijn zelfs veel weermodellen die richting het einde van volgende week opnieuw een hogedrukgebied berekenen waardoor de droge periode mogelijk nog lange tijd aanhoudt." 

Wachten op privacy instellingen...


"Wellicht dat bij de wisseling van de wacht (waarbij het ene hogedrukgebied het andere afwisselt) een afgezwakte storing ons halverwege volgende week kan bereiken. De meest zekere verwachting is echter droogte, ook volgende week."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.