Eindhovenaar sluit zichzelf op om geen minuut te missen van het WK voetbal

28 juni 2018 om 18:53
nl
Je hebt voetballiefhebbers, voetbalfanaten en je hebt Stein Spijkerman. De Eindhovense boekhandelaar zit momenteel in een soort retraite in Scheveningen zodat hij geen minuut hoeft te missen van het WK Voetbal. "Ik wil gewoon alles zien en richt daar mijn dag op in", legt hij uit In het programma Brabants Bont van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

En dat lukt volgens de boekhandelaar niet wanneer hij gewoon in Eindhoven blijft. "Dan moet ik steeds weer dingen in de winkel doen. En dan word ik er dus steeds vanaf gehouden."

"Bovendien heeft Eindhoven geen zee en ook geen strand", gaat hij verder. En het WK voetbal wil Stein zo dicht mogelijk bij zee doorbrengen. "Zodat ik strandwandelingen kan maken, van de zee kan genieten én voetbal kan kijken." Het is voor Stein ook meteen zijn vakantie deze weken in Scheveningen. 

Bezoek afgestemd op WK-schema
Meestal kijkt de Eindhovenaar in zijn eentje naar de wedstrijden. En dat vindt hij wel prima. En wanneer er iemand langskomt dan wordt dit bezoek uiteraard afgestemd op het speelschema. "Het is gewoon leuk om zoveel mogelijk te zien." Tot nu toe heeft hij dan ook nog geen minuut gemist. "Natuurlijk zitten er ook saaie wedstrijden bij", beaamt hij. "Maar dan lees ik wat."

Vooral de eerste groepswedstrijden vond Stein genieten. Dat het WK pas na de groepsfase begint, bestrijdt hij dan ook. "Vooral de eerste wedstrijden zijn genieten. Dan ken je de teams nog niet. Dus dan krijg je verrassingen", legt de voetballiefhebber uit.

Zo nu en dan een visje
Bij al dat voetbal kijken, hoort natuurlijk een biertje op zijn tijd. Maar dat geldt niet voor Stein. Geen drank voor hem. Heel veel koffie en zo nu en dan een visje. Dan komt het wat hem betreft helemaal goed dit WK.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.