Zelfgebouwde vliegmachines als eerbetoon aan luchtfietsers, pioniers en uitvinders

28 juni 2018 om 20:06
nl
Hoger reiken dan de hemel. Dat onmogelijke voornemen is kenmerkend voor luchtfietsers, pioniers en uitvinders. Om deze vernieuwende denkers te eren, bouwden studenten van het Summa College in Eindhoven allerlei vliegmachines. Komende tijd te zien onder de titel 'Vliegend Tuig' in De Ontdekfabriek op Strijp-S in Eindhoven.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De afgelopen maanden werkten 28 tweedejaars studenten Werktuigbouwkunde Summa Engineering aan de bijzondere vliegmachines. Bedoeld als ode aan de slimme, creatieve denkers die zorgen voor nieuwe technologie en apparaten die onze toekomst vormgeven. 

Een eerbetoon aan dwarse opvattingen en doorzettingsvermogen van deze 'luchtfietsers' die ondanks tegenslagen, blijven geloven in hun dromen.

Wachten op privacy instellingen...

Glazen werkplaats
De productie van de Summa-studenten is op bijzondere wijze tot stand gekomen. Voorbijgangers op de Torenallee konden van dag tot dag zien hoe de studenten in een glazen werkplaats hun de ideeën uitwerkten tot heuse vliegmachines. 

Wachten op privacy instellingen...

Met deze 'technieketalage' biedt De Ontdekfabriek naar eigen zeggen uitvinders, bedrijven en studenten de ruimte om inspirerende machines te bouwen. "Machines die jong en oud enthousiast maken en aanzetten om zelf verrassende dingen te bouwen", aldus Hugo Vrijdag van de Ontdekfabriek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.