Video

Geen YouTube kijken, maar lekker vies worden tijdens de Blubberrun: 'Ik hou van slijk!'

28 juni 2018 om 20:55
nl
Kinderen bewegen te weinig, spelen niet genoeg buiten en raken ook nog eens het contact met de natuur kwijt. De schuldige zijn de tablet en de telefoon. En daarom hebben de basisscholen in Hilvarenbeek een Blubberrun georganiseerd. Zo'n 300 kinderen renden donderdag door plassen en slootjes om eens lekker ouderwets vies te worden.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

“Het is gewoon heerlijk. Ik hou van slijk!”, roept een jongen. En eigenlijk weten we allemaal wel dat hij gelijk heeft. Toch doen we het zelf zelden, net zoals de kinderen van tegenwoordig, weet Arnoud van Leuven van Samenwijs opvang& onderwijs. “Vandaag de dag nemen de iPad en de mobiele telefoon een belangrijke plek in in het leven van kinderen. Met dit evenement willen we ze een ervaring bieden en de kinderen stimuleren om meer buiten te spelen."

Achterstand
En dat is nodig volgens sportinstructeur Miel van Berkel. Hij verzorgt tussentijdse schoolopvang voor de kinderen in Hilvarenbeek en merkt dat sommige kinderen een motorische achterstand hebben op de kinderen van 10 of 15 jaar geleden. “Gemiddeld genomen bewegen kinderen te weinig. Wat coördinatie betreft, wordt het eigenlijk allemaal minder. Je merkt dat er steeds meer kinderen zijn die achterlopen.”

Wachten op privacy instellingen...

De meeste kinderen bij de Blubberrun vinden zelfs trouwens wel dat ze genoeg buitenspelen. “Ik vind het allebei leuk, achter de tablet en buitenspelen”, vertelt een jongen.  “Dus het is soms moeilijk om te kiezen. Eigenlijk kom ik gewoon tijd tekort.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.