Video

Ravage na ongeluk in Den Bosch: geen aanwijzingen voor straatrace, zegt politie

29 juni 2018 om 05:51
nl
Een ongeluk op de kruising van de Hekellaan met de Van Deventherstraat in Den Bosch heeft donderdagnacht voor een ravage gezorgd. Een auto die kwam vanuit de richting van de Zuidwal raakte rond twee uur van de weg en ramde vervolgens een digitaal informatiebord. De bestuurder verloor volgens de politie in een bocht de controle over zijn voertuig. Volgens omstanders zou er sprake zijn geweest van een straatrace. De politie zegt hiervoor geen aanwijzingen te hebben.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Ook geeft een woordvoerder van de politie vrijdagochtend aan er niet vanuit te gaan dat er een tweede auto  bij de aanrijding betrokken zou zijn geweest. De weg lag na het ongeluk bezaaid met brokstukken van de auto en het informatiebord.

De bestuurder van de auto is een 34-jarige man uit Den Bosch. Hij raakte gewond en is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is uit een eerste controle gebleken dat er alcohol in het spel was. Om vast te stellen hoeveel de man had gedronken, is in het ziekenhuis bloed bij hem afgenomen.

Het rijbewijs van de man is ingenomen. De politie heeft hem inmiddels gesproken, maar over wat hij heeft verklaard zegt zij niks. Wanneer mensen concrete bewijzen hebben dat er donderdagnacht sprake was van een straatrace dan hoort de politie dit graag. "Op dit moment kunnen we deze geruchten niet met bewijs onderbouwen", aldus een woordvoerder.

Na het ongeluk kwamen brandweer, politie en een ambulance naar de Hekellaan. De straat was voor onderzoek enige tijd afgesloten.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.