Tuberculose op middelbare school in Cuijk, GGD start onderzoek op Merletcollege

29 juni 2018 om 10:37
nl
Bij een leerling van het Merletcollege in Cuijk is afgelopen week open longtuberculose vastgesteld. De leerling ligt in isolatie in het ziekenhuis en wordt behandeld. De GGD is gestart met een bron- en contactonderzoek op de school.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het is bekend met welke andere leerlingen en medewerkers de leerling contact heeft gehad. Eerst onderzoekt de GGD de mensen die het meest intensief contact met de leerling hebben gehad. Afhankelijk van de resultaten wordt het onderzoek uitgebreid naar de minder intensieve contacten. 

Test
Leerlingen en medewerkers die via een Mantoux-test getest moeten worden, krijgen daarover persoonlijk bericht. De resultaten zijn waarschijnlijk in september bekend. Alle ouders en verzorgers van leerlingen van het Merletcollege hebben een e-mail gekregen over de tuberculose en het onderzoek.

Tuberculose is een infectieziekte die overdraagbaar is via de lucht. Als iemand de bacterie inademt, is diegene drager van de bacterie. Dat maakt diegene nog niet ziek of besmettelijk. De kans dat diegene in de toekomst tuberculose krijgt is ongeveer tien procent. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.