Cees wil sieraden graag terug na kluisjesroof, maar hoe bewijs je dat ze van jou zijn?

29 juni 2018 om 14:03
nl
Cees de Bruyn uit Fijnaart was dolblij toen hij de sieraden uit de erfenis van zijn schoonmoeder ontdekte op foto's van de voorwerpen die na de kluisjesroof in de Rabobank in Oudenbosch waren achtergebleven. Maar die vreugde was van korte duur. Want er zijn meer slachtoffers van de kluisroof die claimen dat deze sieraden van hen zijn.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

De Bruyn mocht vorige week liefst dertien fotoboeken doorbladeren bij de Rabobank in Oudenbosch. Vol met foto's van sieraden en munten die na de roof in de kluisruimte achterbleven. "Twee sieraden heb ik herkend. Het gaat om een gouden vijfje en een gouden tientje die mijn schoonmoeder aan een kettinkje om haar nek droeg."

Bewijzen
Maar tot zijn schrik zijn er meer mensen die denken dat deze sieraden uit hun kluis komen. De Bruyn moet nu proberen te bewijzen dat de sieraden van hem zijn. "We moeten zoveel mogelijk herkenningspunten opgeven. Bijvoorbeeld of er ergens een krasje op zat. Gelukkig hebben we foto's van mijn schoonmoeder waarop ze de kettingen om naar nek heeft."

Overigens sluit De Bruyn ook niet uit dat híj zich vergist. "Het is heel moeilijk om vanaf een foto te beoordelen of het haar sieraden zijn. Daarvoor moet je ze eigenlijk toch zelf in je handen hebben."

Zakhorloge
De Bruyn had naast de sieraden van zijn schoonmoeder ook geld, kasboeken van zijn autogarage en een zakhorloge van zijn overleden vader in zijn kluis liggen. Dat horloge is helaas niet teruggevonden. "Het was een erfstuk dat mijn vader van zijn opa had gekregen en zo verder. Helaas stond dat zakhorloge niet op de foto's met gevonden voorwerpen."

Spullen teruggeven
In juli gaat de Rabobank de sieraden, munten en documenten teruggeven. Ze beginnen met de spullen die maar door één persoon zijn geclaimd. Daarna begint de puzzel met de voorwerpen die door meerdere mensen zijn aangewezen als hun eigendom. Dit gaat volgens de Rabobank maanden duren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.