Video

Grote ventilatoren en koeltorens op Festival Wish Outdoor tegen hitte

29 juni 2018 om 17:24
nl
Een heet vooruitzicht voor bezoekers van Wish Outdoor. Bezoekers van het festival zien een warme editie tegemoet. Daarom heeft de organisatie maatregelen genomen om de temperaturen binnen de perken te houden. Grote ventilatoren en koeltorens in de tenten op het terrein moeten ervoor zorgen dat bezoekers niet van hun stokje gaan.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

"We hebben ook voor veel schaduwplekken gezorgd", vertelt organisator Jimmy van der Leemputten. "Eigenlijk moet iedere bezoeker een schaduwplekje kunnen vinden."

Gratis water
Normaal gesproken kunnen bezoekers alleen halve liters water kopen. Vanwege de hitte biedt Wish nu ook bekertjes water aan, die goedkoper zijn. Op de vraag of water bij deze temperaturen niet gratis moet zijn antwoordt Van der Leemputten. "Er zijn genoeg waterpunten (bij de toiletten, red.) waar bezoekers gratis water kunnen drinken. Dat water is geen grondwater, maar gewoon aangesloten op de leiding."

Verder moeten de bezoekers vooral zelf opletten. De organisatie roept hen dan ook op om 'genoeg te drinken' en 'op tijd de schaduw op te zoeken'. "Dan gaat het een groot feest worden", aldus Van der Leemputten.

Camping
Vrijdagmiddag om 13:00 uur ging de camping open. De eerste bezwete gasten maakte zich weinig zorgen om de hitte. "Gewoon genoeg drinken", roept een jongeman terwijl hij een blikje bier opentrekt. Ook andere bezoekers houden het vooral bij gerstenat. "Water met een gele kleur en een schuimkraag", aldus een andere man.

Een roodharig meisje staat gewapend met een fles zonnebrand in de hand. "Anders word ik echt een kreeft", lacht ze. Andere meisjes hebben water in flesjes ingevroren: "Zo blijft het langer koud!" De campinggasten lijken dus klaar voor een heet weekend op het festival in Beek en Donk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.