Jupiler League verandert in...pas op, komt ie: De Keuken Kampioen Divisie!

29 juni 2018 om 17:09
nl
De Eerste Divisie heeft een nieuwe sponsor: De Keuken Kampioen Divisie is per 1 juli de opvolger van de Jupiler League. Dat is vrijdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De Eerste Divisie zal drie jaar de naam van Keuken Kampioen dragen. Zondag blikt presentator Pascal Kamperman van Fox Sports in een speciale uitzending van DTVK met analisten Kees Kwakman en Hans Kraay jr. vooruit op het nieuwe seizoen.

Mandemakers Groep

De Keuken Kampioen maakt deel uit van de Mandemakers Groep (DMG) in Waalwijk. Het bedrijf is ook sponsor van RKC Waalwijk. Daarmee wordt de eerste divisie een wel heel Brabantse aangelegenheid. De provincie levert immers de meeste clubs. Behalve RKC zijn dat FC Eindhoven, Helmond Sport, FC Den Bosch, Jong PSV en FC Oss. 

Ben Mandemakers, eigenaar van DMG, is in zijn nopjes met de nieuwe titel van de eerste divisie. "Een topnaam", zegt hij op Fox Sports.


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Nuchtere merken

Het bedrijf past volgens directeur Marc Boele van de Coöperatie Eerste Divisie erg goed bij de op een na hoogste voetbalcompetitie van Nederland. "Het zijn allebei nuchtere, Nederlandse merken die voor alle Nederlanders toegankelijk zijn."

Reacties

De nieuwe naam van de eerste divisie maakt veel emoties los. Op social media regent het vooral schampere opmerkingen en lollige verwijzingen naar alles wat in de keuken voorhanden is en voor het voetbal is te gebruiken. Ook supporters(verenigingen) mopperen er op los. 

Tekst gaat onder de tweets verder.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...Naamsveranderingen


De afgelopen twaalf jaar ging de tweede profcompetitie van Nederland door het leven als de Jupiler League. De Keuken Kampioen heeft zich voor drie jaar aan de eerste divisie verbonden.

Sinds de KNVB in 1990 besloot sponsors te zoeken voor de divisies in het betaalde voetbal, heette de eerste divisie de Toto-Divisie en van 2001 tot en met 2006 de Gouden Gids Divisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.