Gekantelde vrachtwagen op A50, snelweg weer open

29 juni 2018 om 18:59
De gekantelde vrachtwagen op de A50 (Foto: Tom Louters)
De gekantelde vrachtwagen op de A50 (Foto: Tom Louters)
Door een gekantelde vrachtwagen is de snelweg A50 van vrijdagavond tot zaterdagochtend 01.00 uur afgesloten geweest. Verkeer in de richting Nijmegen moest vanaf Eindhoven worden omgeleid.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Het ongeval gebeurde in de avondspits bij knooppunt Paalgraven in de buurt van Oss. De vrachtwagen had een kop-staart botsing met een andere vrachtwagen die in de file stond.

De chauffeur van de gekantelde truck is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een traumahelikopter verleende eerste assistentie. Om het voertuig te bergen, moesten de hulpdiensten de rijbanen in de richting Nijmegen om 18.30 uur afsluiten.

Toen het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval was afgesloten, is de vrachtwagen geborgen. Wegwerkers zijn druk doendegeweest om de rijbanen schoon te maken. De vangrails is met een spoedreparatie hersteld.

Calciumchloride
"De vrachtwagen heeft als lading calciumchloride. Het overpompen moet zorgvuldig gebeuren. Dat kost veel tijd. Een deel van het goedje is op de rijbanen terechtgekomen, samen met een hoeveelheid diesel uit de tanks van de vrachtwagen. Het wegdek is hierdoor glad en dat zijn we nu aan het verhelpen", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.     

Wachten op privacy instellingen...

Het verkeer begon direct na het ongeval vast te lopen ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer bij Eindhoven. Tussen afrit Zeeland en knooppunt Paalgraven ontstond een file van vijf kilometer en de vertraging voor het verkeer liep op tot bijna een uur.

Wachten op privacy instellingen...