Brand bij aardbeienkweker onder controle, 'We hebben ontzettend veel mazzel gehad'

30 juni 2018 om 17:43
nl
Bij de kwekerij van boerderijwinkel het Aardbeienvrouwtje aan de Booldersdijk in Nederweert woedde zaterdagmiddag een forse brand. Op een deel van het terrein, dat ligt op de grens tussen Brabant en Limburg, grepen de vlammen snel om zich heen. Rond kwart voor zes werd het sein brand meester gegeven.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De brandweer kwam snel met extra mankracht in actie vanwege het risico dat het vuur zou overslaan naar het aangrenzende Weerterbos. Uiteindelijk lukte het om het vuur net op tijd te stoppen bij een bosschage. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Heel veel mazzel
"Ik was aan het werk in de boerderijwinkel en dacht eerst dat de buurman aan het stoken was, maar zag al snel dat het op ons land was. Mijn man had op die plek een paar dagen geleden het gras en onkruid gemaaid. Dat is onze redding geweest. Anders was het vuur waarschijnlijk overgeslagen", zegt de geschrokken eigenaresse van de kwekerij. 

"We hebben ontzettend veel geluk gehad", vertelt ze. "Het Weerterbos ligt om de hoek. Het had daar zo op kunnen overslaan." Bovendien ontstond de brand op een plek waar ze pas net waren begonnen met planten, waardoor de schade lijkt mee te vallen. "We hebben morgen gewoon weer aardbeien in de winkel."

Zelf blussen
Haar man moest nog wel mee naar het ziekenhuis ter controle na de brand. "Toen we zagen dat er brand was ontstaan, heeft mijn met man en macht geprobeerd om het vuur te blussen met slangen vanuit ons waterbassin." Zijn verwondingen lijken mee te vallen. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.