Video

Jeffrey Herlings is terug en hoe: zege bij rentree in Indonesië [VIDEO]

1 juli 2018 om 12:47
nl
Jeffrey Herlings uit Oploo heeft een uitstekende rentree gemaakt in het wereldkampioenschap motorcross. Herlings schreef zondag de Grote Prijs van Indonesië op zijn naam.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Herlings brak drie weken geleden zijn sleutelbeen. Daardoor moest hij de Grote Prijs van Lombardije overslaan. Daarvan profiteerde zijn grote concurrent in de strijd om de wereldtitel in de koningsklasse MXGP, de Italiaan Antonio Cairoli. Die liep zijn achterstand op Herlings flink in.

Rivalen
Op het crosscircuit van Pangkal Pinang won Cairoli zondagochtend ook de eerste heat. Hij kwam een kleine tien seconden voor Herlings, die in de slotfase viel, over de meet. In de tweede manche nam de inwoner van Oploo revanche. Hij reed de Italiaan daarin op flinke achterstand. 

De twee rivalen verdienden hiermee ieder 47 punten, maar omdat Herlings de tweede manche won, kreeg hij de Grand Prix-zege achter zijn naam. Het was al zijn negende triomf in dit seizoen.

Pijn steeds erger

"Ik ben er ontzettend blij mee", reageerde Herlings na afloop. "Qua conditie zat het wel goed, maar ik heb de afgelopen 17 dagen niet gereden. De pijn werd steeds erger en het was moeilijk vol te houden op dit lastige circuit en bij deze temperaturen."

"Die val in de eerste manche kostte me de zege, maar gelukkig viel Toni zelf ook een paar keer. Ik wil vooral KTM bedanken: de motor was faantastisch."

Wachten op privacy instellingen...

 

Herlings verraste met de zege ook zichzelf. Voor de race liet hij nog weten dat hij 'niet gelijk zou gaan winnen'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.