Video

Werken in het groen geeft meer kleur aan baan en werkomgeving, zeggen deskundigen

2 juli 2018 om 07:45
nl
Van een strak geasfalteerd industrieterrein wordt, behalve de bedenker, niemand vrolijk. De Brainport Industries Campus (BIC) wordt daarom gebouwd te midden van het groen. Die omgeving geeft mensen niet alleen meer werkplezier, het is ook goed voor de inspiratie, creativiteit en de samenwerking. Dat blijkt uit onderzoek.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Robbert Snel, hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen, deed onderzoek naar de toepassing van groen en natuur op bedrijventerreinen. “Mensen willen de natuur zien en beleven. Het is een rustige omgeving. Ook willen ze in de pauze een rondje lopen of lunchen in het groen. Het inspireert mensen en maakt ze creatief en actief. Je loopt bovendien in het groen van het ene naar het andere gebouw”, zegt  hij in een reportage die Booming Brabant maakte over de gedachte achter de aanleg van de Brainport Industries Campus (BIC).

Wachten op privacy instellingen...


Te gekke werkplek
De High Tech Campus in Eindhoven stond model voor de aanleg van de BIC. “Voor iedereen in de maakindustrie is dit straks van dichtbij en veraf een te gekke werkplek”, vult Simon Dona van Dona Stedenbouw aan. “Het is de verbinding tussen het Groene Woud en de stad Eindhoven. Naast de bebouwde omgeving voegen we ook nog eens tweehonderd hectare aan de natuur toe. Ook de fietsroutes in de omgeving van de campus spelen daarin een rol. Daar vandaan kun je het terrein op fietsen, zelfs tot aan de productievloer om te zien wat de maakindustrie anno 2020 inhoudt.” 

“Op bedrijventerreinen als de High Tech Campus en de BIC wil je zo lang mogelijk verblijven. Dat is heel bijzonder, want bij de meeste bedrijventerreinen wil je zo snel mogelijk weer weg”, aldus Snel.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.