Weer restaurants van voormalig sterchef Paul van Waarden failliet

1 juli 2018 om 16:30
nl
Het gaat als een lopend vuurtje door Oisterwijk. De Dorpsherberg en Seasons, twee zeer populaire restaurants in het centrum van Oisterwijk, zouden binnen twee jaar failliet zijn.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Voor zowel De Dorpsherberg als Seasons is op 27 juni surseance verleend aan uitbaters en compagnons Paul van Waarden en Cees van Beurden. Het is niet de eerste keer dat voormalig sterchef Van Waarden betrokken is bij een (dreigend) faillissement. 

Al vaker failliet
In 2013 was dit ook al het geval. Toen gingen de restaurants ‘Paul van Waarden in Rijswijk’ en ‘At Sea in Scheveningen’ over de kop. Volgens van Waarden kwam dat doordat gesprekken met investeerders waren mislukt en door een moeizame verhouding met de pandeigenaar in Rijswijk. Hij werkte vervolgens nog een paar jaar in Scheveningen om in 2016 op Brabantse bodem neer te strijken en in Oisterwijk opnieuw in de restaurantwereld te beginnen. 

Waar twee vechten hebben twee schuld
In een reactie zegt Van Waarden: "Een faillissement is niet aan de orde. Het gaat om een surseance van betaling en dat is iets anders. Hoewel een surseance inderdaad wel vaak uitloopt op een faillissement. Over wat er precies aan de hand is, ga ik geen open kaart spelen. Laat ik het erop houden dat er achter de schermen hard is gewerkt om tot een oplossing te komen en dat waar twee vechten, twee schuld hebben."

Hoe is het mogelijk?
Vaste gasten van Seasons vragen zich af hoe het in godsnaam mogelijk is dat zo'n goedlopend en populair restaurant failliet kan gaan. Volgens ingewijden heeft Van Beurden samen met zijn vrouw Daniëlle 'keihard' gewerkt om Seasons op de kaart te zetten. Dat leek goed gelukt, gezien de drukte in het restaurant. 

 

 

Cees van Beurden was hiervoor vijftien jaar eigenaar van Het Kabinet van Vught. 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.