Mathieu van der Poel wint voor eigen publiek NK wielrennen, Danny van Poppel tweede [VIDEO]

HOOGERHEIDE - Mathieu van der Poel heeft zondag in Hoogerheide de Nederlandse titel wielrennen op de weg veroverd.

Na een aantrekkelijke koers met tal van aanvallen liep de titelstrijd toch nog uit op een massasprint. Van der Poel, natuurlijk vooral gevreesd als veldrijder en mountainbiker uit Hoogerheide, toonde zijn uitzonderlijke talent voor alle takken van de fietssport en versloeg voor eigen publiek zijn provinciegenoot Danny van Poppel uit Moergestel. Titelverdediger Ramon Sinkeldam eindigde als derde. 

Van der Poel trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Adrie, die in 1987 Nederlands kampioen werd.

De tekst gaat verder onder de video. 

Tumultueuze slotfase
Van der Poel was zeer actief en belandde op zo'n 35 kilometer voor de streep in een kopgroep met onder anderen Danny van Poppel, die hij vooraf als één van de kanshebbers had betiteld. Toen ze echter werden ingerekend door de grote groep achtervolgers, vreesde Van der Poel dat zijn kansen verkeken waren. 

"Ik dacht dat het over was", zei de winnaar na afloop. "Ik heb meteen geprobeerd de knop om te zetten en toen we de sprint aangingen, voelde ik dat er 'nog iets op zat'. De laatste kilometer was hectisch, maar ik draaide goed in de laatste bocht en kwam met snelheid van achteruit."

Van der Poel versloeg dus daarna de gerenommeerde sprinters Van Poppel en Sinkeldam. "Maar ja, ik wist dat ik heel snel was op deze aankomst. Een sprint na een lange en lastige wedstrijd is toch anders en deze was op mijn lijf geschreven."

Danny van Poppel kon wel leven met zijn zilveren plak. "Het is zuur, maar we hebben een terechte winnaar. Mathieu was sterker vandaag", aldus de nummer twee.