Burgemeester Depla wil samenwerken met de Belgen

2 juli 2018 om 09:00
nl
Ambassadeurs van Nederland en België praten maandag in Breda over een betere samenwerking tussen de twee buurlanden. De bestrijding van drugscriminaliteit staat hoog op de agenda, vertelde burgemeester Paul Depla van Breda vanmorgen in het programma WAKKER van Omroep Brabant.
Profielfoto van Lieke Flipsen
Geschreven door
Lieke Flipsen

Burgemeester Paul Depla is bij het overleg aanwezig. "Wij liggen precies in het scharnierpunt tussen Vlaanderen en Holland. Wij brengen België en Nederland letterlijk samen. Dat wordt vandaag geïllustreerd door dit overleg in Breda te houden."

Regels 
Een samenwerking tussen twee landen is lastig omdat de regels in het ene land anders zijn dan in het andere land. De politie heeft te maken met grenzen die voor criminelen eigenlijk niet bestaan. 

Depla: "We hebben ook te maken met arbeidsmarkten. Wij zouden best gebruik willen maken van Belgische arbeidskrachten of juist de werkgelegenheid die er aan de Antwerpse kant is."

Voor zo'n samenwerking is ook de cultuur een belangrijk punt, vindt Depla. "Het is soms lastig om als Nederlander in een Vlaams bedrijf te aarden. Andersom vinden Vlamingen de Nederlandse mentaliteit te direct. Dat zijn zaken die  je niet van vandaag op morgen verbetert. Hopelijk brengen we de twee landen dichter bij elkaar want ik denk dat niemand in zijn directe leefomgeving gehinderd wil worden door grenzen."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.