De hoofdtrainer ontbreekt bij eerste training van RKC, maar er is geen paniek in Waalwijk - Omroep Brabant

De hoofdtrainer ontbreekt bij eerste training van RKC, maar er is geen paniek in Waalwijk

2 juli 2018 om 15:00
nl
Een grote groep spelers begon maandag aan de voorbereiding op een nieuw seizoen met RKC Waalwijk. Grote afwezige op het veld was de hoofdtrainer. Logisch, want de Waalwijkers hebben nog geen oefenmeester aangesteld. Dat zorgt niet voor paniek, binnen de club kijkt men naar het totaalplaatje en de langere termijn.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Algemeen directeur Frank van Mosselveld wil vooral de goede keuze maken, daarbij is snelheid van ondergeschikt belang. "Ik ben de eerste die graag ziet dat er zo snel mogelijk een hoofdtrainer is. Maar goed, we hebben een bepaald idee wat voor trainer het zou moeten zijn en daar zetten we nog steeds op in. We nemen de tijd. Uiteindelijk zijn we ambitieus en willen we de komende jaren met de club bouwen. Daar moet de juiste man bij passen."

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Geen paniek'

Van Mosselveld, die als speler nooit een voorbereiding is begonnen zonder hoofdtrainer voor de groep, snapt dat fans graag zien dat de club een hoofdtrainer aanstelt. "Ik besef dat het voor iedereen en alles belangrijk is dat er een gezicht als hoofdtrainer voor de groep staat. Daar ben ik gisteren en eergisteren mee bezig geweest. En dag daarvoor. En daar ga ik vandaag weer mee verder. Maar er is zeker geen paniek. We maken de keuze weloverwogen."

Erwin van Breugel en Sander Duits zijn komend seizoen de assistenten bij het eerste elftal. Eerstgenoemde zit al langer bij de club en is voorlopig de eindverantwoordelijke. Duits, voormalig aanvoerder bij RKC, is nieuw. Hij begint aan zijn eerste trainersklussen, want naast assistent bij het eerste krijgt hij de leiding bij het tweede team.

Het is voor de voormalig middenvelder een eerste stapje naar een rol als hoofdtrainer bij een eerste elftal. "Dat zou mooi zijn. iedereen heeft ambities, dat heb ik ook. Maar dat is een jarenplan, eerst maar eens hier beginnen. Mezelf ontwikkelen. Laten we alles stapje voor stapje doen."

'Tijd nemen'

Toch is hij nu al een soort hoofdtrainer, omdat die dus nog ontbreekt. "Dat is wel apart. Volgens mij zijn ze wel met wat namen bezig geweest. Erwin zit hier al jaren, die kent de club door en door. Die is nu verantwoordelijk. Ben blij dat ik hem kan helpen. Tot de hoofdtrainer er is gaan we het zo goed mogelijk proberen te doen. Er staat een goede groep die gretig is."

"Ik heb het zelf eigenlijk nooit meegemaakt als speler, een voorbereiding beginnen zonder trainer. Maar ik ben van mening dat wanneer de gewenste kandidaten niet doorgaan, dat je niet zomaar een paniekkeuze moet maken en iemand moet hebben omdat de voorbereiding begint. Je kunt beter langer de tijd nemen en zorgen dat je iemand krijgt die je echt wil."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.