Kiki Bertens wint eerste partij op Wimbledon, 'superblij' na snelle zege op nummer 717 van de wereld

2 juli 2018 om 17:26
nl
Een uur. Zo lang duurde de eerste partij van Kiki Bertens op het heilige gras van Wimbledon. De Bredase tennisster was veel te sterk voor Barbora Stefkova. Het werd 6-3 en 6-2 tegen de Tsjechische nummer 717 van de wereld. De tegenstand mocht dan niet veel voorstellen, bij de NOS reageerde Bertens na afloop 'superblij'.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen de Chinese Yafan Wang of Anna Blinkova uit Rusland. Een ronde later wacht mogelijk Venus Williams, die zich in drie sets ontdeed van Johanna Larsson.

Prima spel van Bertens
Bertens speelde op baan 14 tegen 'qualifier' Stefkova een prima wedstrijd. Ze serveerde goed (negen aces), won driekwart van de punten op haar eerste opslag en domineerde het spel met haar forehand. Aanvankelijk wilde het niet zo vlotten. Bertens kende haar opponente amper. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

"Ik wist er vrij weinig van en heb samen met Rae (haar trainer Raemon Sluiter, red.) op internet wat over haar proberen op te zoeken. In het begin van de wedstrijd was het dan ook een beetje aftasten, maar daarna was het niet heel verrassend meer", aldus Bertens bij de NOS.  

Het was pas haar vierde zege ooit op Wimbledon. Vorig jaar verloor ze in de eerste ronde van de Roemeense Sorana Cirstea. In 2016 haalde Bertens de derde ronde (verlies van Simona Halep) wat haar beste resultaat ooit was in de Engelse hoofdstad.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!