Video

Stratum heeft behoefte aan gezamenlijk buurthuis, meer dan 500 handtekeningen verzameld

2 juli 2018 om 22:46
nl
Een buurthuis voor heel Stratum, dat zien de drie bewonersorganisaties van het Eindhovense stadsdeel wel zitten. De ideale locatie daarvoor zou volgens hen de Sint Jozefschool aan de Geraniumstraat zijn, alleen die staat te koop. De organisaties sloegen daarom de handen ineen en haalden handtekeningen op om de verkoop uit te stellen. Die handtekeningen geven ze dinsdag af aan de gemeenteraad.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

In het pand van de Sint Jozefschool zit al jaren geen school meer. Het staat inmiddels te koop. De gemeente wil de opbrengst van het gebouw gebruiken voor een onderwijshuisvestingsplan. Daar balen de bewonersorganisaties van, want zij zijn al jaren op zoek naar een geschikt buurthuis. 

'Perfect gebouw'

Het gebouw in de Geraniumstraat is volgens Ad van Best, betrokken bij de Gerardusbuurt, ideaal. "We hebben al verschillende gebouwen in moeten leveren en dit gebouw zou perfect zijn om een bruisend hart van de wijken te vormen. Er zijn mooie grote lokalen en het is voor iedereen goed bereikbaar."

Tekst gaat door onder video

Met het burgerinitiatief hopen de vrijwilligers dat de gemeente wacht met de verkoop van het gebouw. Er moet namelijk voor 30 augustus een plan ingediend worden, maar dat is volgens Cees Horsten van bewonersorganisatie Bloemenbuurt-Zuid niet haalbaar. "Wij hebben niet de middelen om op zo'n korte termijn een goed plan klaar te hebben. Het is veel te belangrijk om een goed plan te hebben en daarom hopen wij dat de gemeente ons nog langer de tijd gunt.

Positief

De heren zijn positief. Het burgerinitiatief had maar 250 handtekeningen nodig, maar binnen een paar uur waren er al meer dan 500 verzameld. "Het leeft echt in de buurt. Er is echt behoefte aan een gezamenlijk buurthuis in Stratum."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.