Michael van Gerwen wint Euro Tour en dat met nog vier toernooien te spelen

3 juli 2018 om 14:33
nl
Michael van Gerwen weet nu al dat hij dit jaar op de eerste plek eindigt in de Euro Tour. Het dartscircus doet in 2018 dertien verschillende locaties in Europa aan. Na negen toernooien kan 'Mighty Mike' al niet meer worden ingehaald op de ranglijst die hiervan wordt samengesteld.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Van Gerwen won afgelopen weekeinde een Euro Tour-toernooi in Hamburg. Dit jaar speelde de beste darter van de wereld al 157.000 pond bij elkaar tijdens alle Europese toernooien. De nummer twee op deze lijst, de Oostenrijker Mensur Suljovic, gooide ‘pas’ 51.000 pond bij elkaar.

Aan de hand van de Euro Tour-ranking wordt bepaald wie er later dit jaar allemaal mogen deelnemen aan het EK in Dortmund. Mighty Mike won de Europese titel in 2014, 2015, 2016 en 2017. Dit jaar hoopt hij de prijs voor het vijfde jaar op rij in de wacht te slepen.

De tekst gaat verder onder de Euro Tour-ranking.

De beste 32 spelers van de ranking mogen meedoen aan het EK. Jelle Klaasen moet dus nog enkele plekken stijgen, hij is nu de nummer 36, om in Dortmund van de partij te zijn. Benito van de Pas en Mario Robbe zijn niet terug te vinden in het klassement, wat inhoudt dat beide heren dit jaar amper presteren op de Europese toernooien.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post.

Wachten op privacy instellingen...

De wereld rond

Van Gerwen gooit vanaf donderdag in Las Vegas om de US Darts Masters-titel. Dat is een toernooi in het kader van de World Series.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.