Video

Lucille Werner wil Lingo terug om taal te verbeteren tijdens inburgering

4 juli 2018 om 11:25
nl
Lucille Werner uit Eindhoven heeft naar eigen zeggen het perfecte hulpmiddel gevonden voor de plannen van minister Koolmees van Sociale Zaken. Hij wil het inburgeringsbeleid veranderen door direct met taal te beginnen. Volgens Werner is Lingo daar een goed hulpmiddel voor.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In het radio- en televisieprogramma Brabants Bont van Omroep Brabant, vertelde de oud-presentatrice over haar idee om Lingo opnieuw op de buis te brengen. 

Wachten op privacy instellingen...

"In het programma kunnen mensen op een laagdrempelige manier bezig zijn met de Nederlandse taal. Minister Koolmees vertelde toen hij bij Jinek aan tafel zat dat hij op zoek is naar nieuwe methodes om de taal te verbeteren tijdens de inburgeringscursus. Wat is er dan een beter idee dan Lingo opnieuw op televisie te brengen?"

Voor Werner is het het belangrijkst dat het programma terug op televisie komt. "Ik hoef het niet zelf te presenteren, daar kan ook heus iemand anders voor gevonden worden. Het is gewoon een educatief programma dat veel heeft betekend op het gebied van taal."

Brabanders en Lingo
De makers van Lingo hebben onderzoek gedaan naar de deelnemers. Volgens de oud-presentatrice is daar iets heel opvallends uitgekomen. "Brabanders hebben veruit het vaakst meegedaan!" Of we als provincie ook het beste waren, is helaas niet onderzocht.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.