Overvaller wil vluchten op fiets maar de ketting valt eraf, Mustafa kan hem aanhouden

4 juli 2018 om 13:43
nl
Een oudere man werd maandagnacht op de Onze Lievevrouwestraat in Eindhoven geslagen en beroofd door een jongen van ongeveer twintig jaar oud. Toen de dader op zijn fiets wilde vluchten viel zijn ketting eraf. "Hij stond om de hoek zijn ketting erop te leggen en toen kon ik hem naar de grond werken", vertelt voorbijganger Mustafa.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

Mustafa was samen met een vriend onderweg naar huis toen hij in de Onze Lievevrouwenstraat een jongen zag zwaaien om hulp. Naast de jongen lag een oudere man met een hoofdwond op de grond. De man bleek te zijn overvallen en geslagen, waarna de dader het op een lopen zetten. Hij kwam echter niet ver.

De oudere man werd door de verdachte aangesproken met de vraag of hij wist waar het ziekenhuis was. Toen hij daarop wilde reageren, werd hij beroofd en geslagen. Een omstander had het zien gebeuren en had de politie al gebeld. 

Onmiddelijke karma
"Een paar meter verderop stond hij de ketting opnieuw op zijn fiets te leggen. Die was er tijdens het vluchten af gevallen. Ik riep naar hem dat hij moest blijven staan en rende naar hem toe. Toen gooide hij de fiets op de grond en zette het op een lopen." De verdachte struikelde en werd een paar meter verder tegen de grond gewerkt door Mustafa. 

"Ik zit in de beveiliging waardoor ik hem wel aan kon. Ik pakte hem beet en hield hem vast, net zo lang tot de politie er was." Die worsteling duurde een minuut of vijf. Mustafa hield hier een kapotte bril, gescheurd shirt en een paar wondjes aan over. 

Hoe het met het slachtoffer gaat, is nog niet bekend. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.