Video

Nieuw Brabants toppertje? IJssalon maakt worstenbroodijs (en wij mochten proeven)

4 juli 2018 om 15:59
nl
Een ijsje met onder meer gehakt, kerriepoeder, knoflook én hele stukken worstenbrood erin. De een rent meteen naar de ijssalon, de ander slaat liever even over. Maar het is een feit dat er nu worstenbroodijs is. Het ijs werd woensdag speciaal voor Omroep Brabant gemaakt bij Intelligentia ICE in Eindhoven.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

IJsmaker Björn Cocu maakte het ijs voor het team van Brabants Buske. Zij wilden namelijk een ijsje dat bij hen én vooral bij Brabant past. “Worstenbrood is natuurlijk het product van Brabant. Dus ik dacht: laat ik het eens proberen.”

Wachten op privacy instellingen...'Rijk aan smaak'

Zelf is hij wel tevreden over de creatie. “Het is heel rijk aan smaken. Je proeft het half-om-halfgehakt goed en de specerijen. Het zoete van de melk en het hartige van het worstenbrood geeft een mooie balans. Het ijs is als een soort luxe mayonaise bij je worstenbroodje.”

Klanten die het ijs proeven, reageren wisselend. Van ‘niet echt mijn ding’ tot ‘helemaal fantastisch’. Niet iedereen proeft direct dat het om worstenbroodijs gaat, maar als het ze wordt verteld is het toch wel herkenbaar.

Mensen die het ijs willen hebben, moeten snel zijn. Het gaat om een limited edition. “Ik heb maar één bak gemaakt. Op is op. Misschien haalt ‘ie het einde van de dag niet.”


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.