Video

'Het heeft lang genoeg geduurd', inwoners van Den Bosch blij met nieuw theater

4 juli 2018 om 18:21
nl
Een enkeling had toch liever gezien dat het geld voor het nieuwe Theater aan de Parade naar betere huisvesting of onderwijs zou zijn gegaan. Maar over het algemeen zijn de Bosschenaren blij dat de gemeenteraad 60,3 miljoen euro vrijmaakt voor een nieuw theater in de stad. "Ze hebben er lang genoeg over gepraat."
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

"Ik heb lang in het Brabants Orkest gespeeld, dus ik hoop niet alleen op een mooi theater, maar ook dat de akoestiek goed is", zegt een oudere man in de buurt van het Muntelplein. "Het moet een theater zijn waar alle disciplines mee vooruit kunnen, dus het podium moet zeker groot genoeg zijn voor een flink orkest." Voor het huidige theater heeft hij geen goed woord over. "Dat was geen theater, maar eerder een speelzaal waar je ook kunt gokken."

De tekst gaat door onder de video.

Bernard Kuenen is eigenaar van een café aan de Parade. Hij is dus min of meer de overbuurman van het theater. "Wij zijn er hier met de horeca heel blij mee dat het theater in de binnenstad blijft."  

Goed voor Den Bosch
Hij wijst erop dat er in Den Bosch al tien jaar gepraat wordt over een nieuw theater. "Het is wel tijd dat er iets gebeurt. Als we een speler willen blijven in de markt van theaterbezoek en musicals, dan is het goed dat we nu uit kunnen kijken naar een goed theater. Ik hoop dat iedereen zich aan de afspraken houdt."

De tekst gaat door onder de video.

Dat de provinciehoofdstad het nog steeds moet doen met een vijftig jaar oud theater is veel inwoners een doorn in het oog. Laat maar komen dat nieuwe theater, is de algemene tendens. 

Wat als het straks toch duurder wordt?
Jammer is het wel dat het destijds door de stadsbevolking gekozen ontwerp te duur was om uitgevoerd te worden, laat een voorbijganger weten. "Er wordt nu zestig miljoen uitgetrokken, maar met de aantrekkende economie kan het zomaar zijn dat het theater uiteindelijk tachtig miljoen gaat kosten. En wat doen we dan?"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.