Gegevens van abonnees gestolen bij hack De Persgroep, 'relatief veel Brabanders slachtoffer'

4 juli 2018 om 17:44
nl
Bij een hack bij de Persgroep , uitgever van onder meer de regionale kranten in Brabant, zijn ook adressen, telefoonnummers en bankgegevens gestolen. Eerder stelde de uitgever dat alleen 350.000 mailadressen buitgemaakt waren. Hoeveel Brabantse abonnees slachtoffer zijn geworden van de hack maakt de Persgroep niet bekend. Het gaat volgens een woordvoerder echter om 'relatief veel Brabantse lezers'.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"Met name onze regionale titels zijn getroffen", legt de woordvoerder donderdagochtend uit. "En met het Brabants Dagblad, het Eindhovens Dagblad, BN DeStem en de Gelderlander heb je het dan over veel Brabantse abonnees." 

Gegevens
Verschillende abonnees kregen woensdag een mail van de uitgever. Daar stond bijvoorbeeld in: "Tot onze spijt hebben we moeten vaststellen dat uw gegevens in een van de gehackte databases zaten. Het gaat in uw geval om naam, mailadres, adres, woonplaats en telefoonnummer. Er zaten geen andere gegevens van u in deze databases." Lezers die in een mailwisseling ooit hun bankrekeningnummer hebben gegeven, zijn ook de dupe. 

De Persgroep stelt in de brief dat de beveiliging is aangescherpt. Abonnees kunnen de klantenservice bellen en dat hebben volgens de woordvoerder ook redelijk wat mensen gedaan. Ook zijn er veel mailtjes binnengekomen van abonnees. Enerzijds gaat het om lezers die bezorgd zijn, maar ook laten abonnees volgens de woordvoerder weten blij te zijn dat ze zijn geïnformeerd over de hack.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.