Negen dagen geen treinen tussen Eindhoven en Roermond door werkzaamheden aan veiligheidssysteem

5 juli 2018 om 08:11
nl
Er rijden vanaf maandag 16 juli negen dagen geen treinen tussen Eindhoven en Roermond. Reizigers zijn aangewezen op de bus, omdat de laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe treinbeveiligingssysteem langs het spoor. Hier wordt al meer dan een jaar aan gewerkt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Het zeventig jaar oude beveiligingssysteem is grotendeels vervangen. Dit systeem zorgt ervoor dat treinen veilig van A naar B kunnen rijden. Het detecteert treinen en zet seinen, wissels en overwegen in de juiste stand.

Wachten op privacy instellingen...

 

Om storingen te voorkomen, zijn alle onderdelen van de beveiliging vervangen. Het gaat dan bijvoorbeeld om 1400 kilometer aan nieuwe kabels en leidingen tussen Eindhoven en Roermond en tussen Weert en Budel. Ook zijn er meer dan honderd seinpalen vervangen. 

Systeem wordt getest
Eindhoven – Roermond is het eerste grote traject waar de nieuwe beveiliging in gebruik gaat worden genomen.  Het systeem is op dit traject bijna klaar voor gebruik. Vanaf 16 juli vinden de laatste werkzaamheden plaats. Ook wordt het systeem vanaf die maandag tot en met dinsdag 24 juli getest.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.