Video

Voor Brabants Buske gemaakt worstenbroodijs meteen enorm populair: 'We zijn extra gaan produceren'

5 juli 2018 om 08:53
nl
Het ultieme Brabantse schepijs legt de maker geen windeieren. Het begon als een ludiek item, het werd met liefde gemaakt en nu levert het flink wat aandacht op: het worstenbroodijs. “De reacties zijn zo extreem dat we bij gaan produceren!”
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

“Mensen vragen om een tweede bol om het nog een keer te beleven”, vertelt ijsmaker Björn Cocu. Aan de Eindhovense vitrine van ijssalon Intelligentia ICE zijn de reacties positief. “Klanten zijn verbaasd en verrast.” Ook landelijk krijgt het worstenbroodijs flink wat aandacht. Donderdagochtend trok Cocu naar de studio van Edwin Evers om daar ijs te scheppen voor Radio538. 

 

 

Niet zomaar ijs
Iedereen kan een worstenbroodje door ijs heen draaien, maar Cocu trekt het ijs naar een hoger culinair plan: “We willen niet provoceren, maar we gebruiken ijs als medium van alle geuren, kleuren en smaken. We hebben het worstenbroodje afgebroken naar moleculair niveau en daar ijs van gemaakt. Het zoete en kruidige van de specerijen in het ijs zijn complementair aan het hartige van het worstenbroodje.”

Wachten op privacy instellingen...

Brabants Buske koelt de provincie
Het worstenbroodijs ontstond op initiatief van het Brabants Buske. In een poging Brabant door de warme en droge weken heen te helpen besloot Buske woensdagmiddag op zoek te gaan naar het ultieme Brabantse ijs. Björn Cocu nam de uitdaging aan en besloot worstenbroodijs te maken. 

Aanvankelijk was het idee om het exclusieve ijs maar even te verkopen, maar door alle aandacht is dat al verlengd. “We beginnen met een week, dan gaan we kijken hoe het gaat lopen.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.