Wesley Sneijder op trainingskamp in... Mill: 'Hij gaat met iedereen op de foto' - Omroep Brabant

Wesley Sneijder op trainingskamp in... Mill: 'Hij gaat met iedereen op de foto'

5 juli 2018 om 12:17
nl
Wesley Sneijder spotten is deze dagen in Mill een populaire bezigheid. De Nederlandse recordinternational traint namelijk sinds begin deze week op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging Juliana. Zijn club Al-Gharafa uit Qatar is namelijk in Mill op trainingskamp. “Elke dag staan er wel wat mensen te wachten hier of ze Wesley kunnen spotten”, vertelt voorzitter Tom Heerbaart van de club.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Vervelend vindt de voetballer de aandacht volgens Heerbaart niet. “Hij gaat met iedereen op de foto”, zegt hij. Zelf heeft de voorzitter ook al even kort met de recordinternational gesproken. Niet over het WK, maar wel over de faciliteiten die ze in Mill hebben. En daar zijn ze volgens hem heel tevreden over. “In Qatar is het vijftig graden dus dan valt het hier wel mee”, lacht hij. 

Wachten op privacy instellingen...

 

De club uit Mill is overigens wel gewend aan buitenlands bezoek. Elk jaar komen meerdere clubs naar Mill voor een trainingskamp. Ze combineren de trainingen op het sportpark van Juliana dan met een verblijf  bij City Resort Hotel. 

Zo ontving Juliana bijvoorbeeld eerder al de Engelse clubs Liverpool en ook Queens Park Rangers. Maar Wesley Sneijder is wel de grootste ster die we hier tot nu toe hebben mogen ontvangen, beaamt de voorzitter.

Wachten op privacy instellingen...

De club uit Qatar is ruim 2,5 week in Mill. De trainingen die ze op de velden van Juliana afwerken, zijn besloten. Maar de voorzitter overlegt momenteel met Al-Gharafa of het mogelijk is een open training te houden. “Het is nog even afwachten, maar we hopen natuurlijk dat het lukt”, zegt hij.

Maar niet iedereen wacht die open training af. En dat is niet zo gek, want volgens Heerbaart is de training van buiten de hekken ook te volgen. “En morgen begint de vakantie dus dan zal het nog wel wat drukker worden.”

Roy Mengerink mocht als een van de gelukkigen met 'Wes' op de foto. "Hij vroeg waar hij het beste koffie kon gaan drinken in Mill", zegt Roy. "Hij was heel aardig en had alle tijd."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Tijdens de trainingsperiode in Nederland speelt de club uit Qatar verschillende oefenwedstrijden. Zo speelt Al-Gharafa op dinsdag 17 juli in Oss tegen TOP Oss. De wedstrijd wordt gespeeld in Herpen, op sportpark De Wilgendaal. De aftrap op het veld van voetbalclub Herpinia is om 17.30 uur.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.