OM start onderzoek bij parket Breda naar ‘bar slechte werksfeer’ - Omroep Brabant

OM start onderzoek bij parket Breda naar ‘bar slechte werksfeer’

5 juli 2018 om 22:06
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) start een integriteitsonderzoek naar de sfeer op de werkvloer bij het parket Zeeland-West-Brabant. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van personeel dat anoniem wil blijven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Concreet laat het OM de afdeling integriteit onderzoek instellen naar ‘signalen van een onveilige werkcultuur’. Dat besluit zou zijn gevallen nadat OM-baas Gerrit van der Burg vorige week het parket bezocht.

Bezorgde werknemers
Van der Burg was daar om gesprek te voeren over ‘lopende onderzoeken naar integriteitsschendingen in de top van het OM’, aldus de krant. De medewerkers konden met briefjes, zonder naam, aangeven welke zorgen zij hadden. 

Veel klachten zouden gaan over het handelen van het OM voorafgaand en tijdens de schorsing van de voormalige officier van justitie Lucas van Delft. De Bredase crimefighter werd uit zijn functie ontheven nadat hij onder een valse naam melding deed van een doodsbedreiging aan zijn eigen adres

Veel lager geplaatste collega’s begrijpen niet waarom Van Delft met en lichte sanctie wegkwam, schrijft NRC. Het integriteitsonderzoek in Breda is het derde recente onderzoek dat door is afgekondigd binnen en door het OM.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.