Vrouw van verdachte kluisjesroof bedreigd, bedreigers willen witgouden ring terug - Omroep Brabant

Vrouw van verdachte kluisjesroof bedreigd, bedreigers willen witgouden ring terug

6 juli 2018 om 09:29
nl
'Die ring moet terugkomen, anders weten we je te vinden'. De vrouw van Johan van W., een van de verdachten van de kluisjesroof bij de Rabobank in Oudenbosch, is donderdag bedreigd door twee onbekende stevig gebouwde mannen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Dat vertelt Henk van Asselt, advocaat van Van W. De mannen reden in een zwarte Mercedes met Duits kenteken. "Dat kenteken is bekend en doorgegeven aan de autoriteiten", zegt hij tegen Omroep Brabant. De mannen spraken met een Brabants accent.

Het is aan het Openbaar Ministerie om eventueel beveiliging voor de echtgenote te regelen. "Dat kan ik als advocaat niet doen." Het is al de tweede keer dat mensen die sieraden terug willen, aankloppen bij de vrouw. Ook toen ging het om een witgouden ring. Of het om dezelfde mannen gaat, weet de advocaat niet. Wel reden ook die bedreigers in een donkere BMW met Duits kenteken.

Het Openbaar Ministerie is bekend met de incidenten, neemt die serieus en doet er onderzoek naar, laat een woordvoerder weten. Of het Openbaar Ministerie beveiliging gaat regelen wil het OM niet zeggen.

Familie andere verdachte ook bedreigd
Eerder werd ook de familie van de andere verdachte bedreigd. Het OM wilde toen niet zeggen of er maatregelen zijn getroffen om de familieleden te beschermen.

De kluisjesroof vond plaats in het weekend van 3 en 4 maart. Er werd zeker vier miljoen euro buitgemaakt, maar volgens kluishouders zou het mogelijk om het dubbele van dat bedrag gaan. Van meet af aan houden politie en justitie er rekening mee dat er sprake is geweest van een ’inside job’. Eind april werden twee beveiligers van het bedrijf EBN in Breda opgepakt. Zij zitten nog steeds vast. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.