Video

Huilende kermisexploitant over brand in zijn vrachtwagens: 'Mijn bestaan staat op het spel’

6 juli 2018 om 13:29
nl
“Het zijn niet zomaar drie, vier wagens die zijn uitgebrand. Het gaat echt om het hart van mijn attractie. De aansturing, de techniek, de speciale effecten, de stoelen met daarin allerlei snufjes. Alles is kapot. Mijn bestaan staat op het spel.” Zo reageert de Duitse eigenaar van kermisattractie de Encounter op de brand die donderdagnacht vier trucks van hem trof.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

De exploitant denkt niet dat het hier gaat om kattenkwaad. Hij denkt aan een meer doelbewuste actie. Maar waarom? Dat weet hij niet. 

“Ik weet even niet meer hoe het verder moet”, vertelt hij emotioneel. Zijn Encounter valt nu niet alleen in Uden uit, maar overal. “Triest”, concludeert hij. Eerder in Tilburg won hij met de attractie nog een kermisprijs. Maar nu was de Encounter volgens hem nog verder verbeterd. 

Donderdag bracht hij zijn attractie zelf nog naar Uden. Pas rond middernacht reed hij terug naar Duitsland. Vrijdagochtend vroeg, rond halfvijf, hoorde hij vervolgens het slechte nieuws. Hij werd wakker gebeld en hoorde op dat moment van de brand.

Vervolgens stapte hij opnieuw in de auto om naar Uden te rijden. 

Politie gaat uit van brandstichting
De vrachtwagens brandden donderdagnacht rond halfvier uit. In de buurt van de trucks die geparkeerd stonden aan de Boekelsedijk vond de brandweer twee flessen en een jerrycan met daarin een onbekende vloeistof. De politie laat vrijdagochtend weten uit te gaan van brandstichting. Ze hoopt gauw duidelijkheid te krijgen over waarom juist de exploitant van de Encounter hiervan slachtoffer is geworden. 

"Onderzoek moet dat verder uitwijzen", aldus een woordvoerder. Intussen doet de politie buurtonderzoek en hoopt ze mensen te spreken die iets hebben meegekregen van de brandstichting. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. 

Extra beveiliging
De politie neemt uit voorzorg extra maatregelen en verscherpt het toezicht, ook 's nachts. De gemeente zorgt voor extra beveiliging en roept exploitanten op om goed op te letten op verdachte situaties.

“Wat de kermis zelf betreft zetten we alles op alles om een goede vervanger te regelen, als aanvulling op de andere topattracties", zegt een woordvoerder van de gemeente.

 

 

  

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.