Video

Zo neem je afscheid in stijl: roze limousine, kinderchampagne en een dj

6 juli 2018 om 11:04
nl
Wie denkt dat feesten alleen maar voor volwassen mensen zijn, heeft het mis. De leerlingen van groep acht van basisschool De Hanevoet in Eindhoven namen woensdag afscheid in stijl. Met een roze limousine voor de dames en een zwarte voor de heren, werden de leerlingen naar het eindfeest gebracht.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

"Het was een idee van een aantal leerlingen zelf", vertelt Niki, lerares van de bovenbouw. "We hadden met school een film gemaakt en die zou woensdag in première gaan. De leerlingen vonden dat daar eigenlijk ook wel een limousine bij hoorde." De Hanevoet is een Jenaplanschool en moedigt de kinderen aan om zelf ideeën te bedenken en uit te werken. 

Klusjes
Twee van die grote limousine's kosten nogal wat en daarom moesten de leerlingen eerder dit schooljaar er zelf hard voor werken. Zo werden er onder meer cakejes verkocht, auto's gewassen en flessen opgehaald. Met dat geld konden de limousine's worden betaald. Een van de ouders was beheerder bij Zalencentrum Eindhoven en zorgde ervoor dat het zaaltje voor een schappelijke prijs gehuurd kon worden.

 

Voordat het feest van start ging, was eerst de première van de film. "De film ging over een basisschool die moest sluiten omdat de gemeente het gebouw wilde verkopen. Er kwam een hotel in maar dat liep niet zo goed. Uiteindelijk werd alles gered door een rapper met veel geld", vertelt Niki. De film is met en door leerlingen gemaakt. 

DJ
Daarna ging de party, uiteraard alcoholvrij, van start. "Het was echt een heel gezellig en fijn feest. Een oud-leerling was de dj." Om 23.00 uur was het feest klaar en volgde, inclusief de nodige tranen, het échte afscheid. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.