'Het zijn dezelfde daders', voorzitter winkeliersvereniging over ramkraak in Den Bosch

6 juli 2018 om 11:01
Omroep Brabant
De pui van het winkelcentrum werd geramd. (Foto Twitter Merel de Leuw: @merelzoe)
Omroep Brabant
Inmiddels is er een betonblok geplaatst bij de ingang van het winkelcentrum (foto: Merel de Leuw)
1/2 De pui van het winkelcentrum werd geramd. (Foto Twitter Merel de Leuw: @merelzoe)
“Het zijn dezelfde daders als een maand geleden.” Dat zegt voorzitter Gery de Bruin van Winkeliersvereniging de Helftheuvelpassage na het zien van de beelden van de ramkraak op het winkelcentrum donderdagnacht. Net als een maand geleden was juwelier Anny van Buul in het winkelcentrum in Den Bosch het doelwit.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De schade bij de juwelier is groter dan de vorige keer. Eenmaal binnen in het winkelcentrum zijn ze ingereden op een ander deel van de pui. Maar ook binnen is de schade groot, zo ziet onze verslaggever vrijdagochtend.

Wachten op privacy instellingen...

 

“We werden uit bed gebeld. Dan weet je dat het mis is”, vertelt Mirjan van Buul, eigenaar van de winkel. "De schade was groter dan een maand geleden, toen de winkel aan de andere kant geramd werd. Als ik het zo moet schatten denk ik dat het zeker een half ton aan schade is. Het is gewoon heel triest." 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Vrijdag nog betonblokken
Volgens de voorzitter van de winkeliersvereniging worden er vrijdag nog maatregelen genomen bij het winkelcentrum. Er worden betonblokken geplaatst bij de ingangen van het winkelcentrum waar je met een auto binnen zou kunnen rijden. Dit wordt bevestigd door de gemeente. 

De Bruin is blij met de maatregelen die nu worden genomen. “Maar jammer dat het net te laat is”, geeft hij aan. En dat kan de getroffen juwelier alleen maar beamen.   

'Geluk bij een ongeluk'
Geluk bij een ongeluk, noemt De Bruin het dat de nieuwe pui van het winkelcentrum pas volgende week zou komen. Donderdagnacht hebben de daders de tijdelijke pui geramd die er na de vorige ramkraak werd ingezet. “De schade voor ons is dus kleiner dan de vorige keer. Toen ging het om 50.000 euro.”

Maar voor de juwelier is het nu juist 'nog triester' dan de vorige keer, zegt hij. "Zij hebben nu te maken met een grotere schade. Terwijl je juist denkt dat je in een winkelcentrum veilig zit en niet het slachtoffer kunt worden van een ramkraak."

Auto blijkt gestolen
De politie laat vrijdagochtend weten uit te gaan van twee daders die op een scooter zijn gevlucht. De gebruikte auto blijkt volgens een woordvoerder in de buurt van het winkelcentrum gestolen te zijn. 

Of het om dezelfde daders gaat, kan de politie nog niet zeggen. "Dat zal uit onderzoek moeten blijken. Wij hebben beelden, maar weten nog niet wat daarop te zien is."

 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...