Michael van Gerwen laat in Amerika zijn klasse zien met 6-0 zege

7 juli 2018 om 00:12
nl
Michael van Gerwen is overtuigend begonnen aan de US Darts Masters. De nummer één van de wereld was met 6-0 te sterk voor Jeff Smith.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

De start van Van Gerwen maakte meteen duidelijk met welk idee hij naar Amerika was afgereisd. De eerste zes pijlen vlogen allemaal in triple twintig, de zevende pijl was de eerste 'misser'. Uiteindelijk ging hij de eerste leg uit in twaalf darts. "Zo'n start, met twee keer 180, geeft je natuurlijk een goed gevoel. Het geeft vertrouwen voor de rest van de wedstrijd", zei Mighty Mike na de wedstrijd.

Dat vertrouwen was zichtbaar, Van Gerwen gaf zijn Canadese tegenstander slechts één kans op het pakken van een leg. Smith wist die kans niet te pakken, hij gooide dubbel tien niet uit. Van Gerwen snelde vervolgens naar een hele makkelijke zege: 6-0.

Wachten op privacy instellingen...

Comfortzone
"Hij speelde niet slecht", zei Van Gerwen over de nummer 202 van de wereld. "Maar ik heb mijn kansen gepakt en gedaan wat ik moest doen."

"Het is nooit makkelijk, zeker niet in zo'n kort format. Maar de wedstrijden worden nu langer, daardoor kom ik nog meer in mijn comfortzone. Met de eerste drie legs uit in twaalf, vijftien en vijftien darts was de start goed. Maar dat moet ik een hele wedstrijd volhouden."

Overwinningen
Van Gerwen gaat nu op voor zijn zeventiende finale dit jaar. De voorgaande zestien won hij allemaal. Om de finale te halen zal hij zaterdag in de kwartfinale eerst af moeten rekenen met James Wade.

Vorig jaar schreef Van Gerwen de US Darts Masters op zijn naam. Hij won toen in de finale van Daryl Gurney (8-6). Naast de titel en het prijzengeld won hij toen ook een fraaie auto.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.